Tjukkaser gikk «Stafett for livet»

Kreftforeningen arrangerte Stafett for livet 25. og 26. mai 2019, på Sveum Idrettspark i Brumunddal.

Tjukkasene i Brumunddal stilte manns- og kvinnesterke opp i år igjen.

Stafetten varer i 24 timer. Laget skal ha minst én deltaker på banen under hele stafetten. De går eller løper – dette er ingen konkurranse.

Hva skjer under stafetten?

  • Fighterrunde: Arrangementet begynner med en «fighterrunde». Fightere er stafettenes æresgjester– de som selv har eller har hatt kreft. Lokalmiljøet heier og hyller sine fightere, som samlet går den første runden rundt løypa.
  • Stafett: De neste 24 timene går stafetten rundt banen. Hvert lag forplikter seg til å ha minst én deltaker på banen til enhver tid. Alle lagene har et deltakertelt der de møtes mellom sine runder. Her er det rom og tid for uformelle møter, samtaler, hvile og mat.
  • Lysseremoni: Når mørket faller på dempes musikken, lyset og aktivitetsnivået på området. Alle deltakerne samles til en felles lysseremoni. Under lysseremonien minnes deltakerne dem de har mistet og viser sin støtte til dem som står i stormen nå.
  • Avslutning: Etter et døgn er gått, samles alle deltakere, frivillige og arrangører til en felles avslutning og feiring.

Tjukkasene gikk 809 runder i år 

Det blir også arrangert ulike aktiviteter i løpet av de 24 timene stafetten varer. For eksempel underholdning fra scene, informasjonsstands om kreft og Kreftforeningens tilbud og innsamlingsaktviteter.

EO

En kommentar om “Tjukkaser gikk «Stafett for livet»

  1. Mette Thorbjørnsen 28/05/2019 kl. 16:41

    Det var med stor interesse jeg leste ovenfor artikkel.

    Jeg har selv hatt kreft på div steder, men alltid blitt kurert . Kan man egentlig stole på at du er blitt «kurert» – hva skal man tro på ????

    Liker

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..