Historien om restart av chapter Sognsvann

Høsten 2018 fikk jeg opp noe på Facebook: Landstreff med Tjukkasgjengen i Sarpsborg, 14.-16. september.

Det så fristende ut med en helg på hotell, foredrag (bare menn!), tur, middager og dans. Jeg kjente ingen, men meldte meg på og møtte 123 hyggelige mennesker, eller Tjukkaser som de kalles.

Jeg hadde en kjempefin helg og ble veldig inspirert. Jeg tenkte at dette var midt i blinken. Turgrupper: gratis, sosialt, gøy og for alle. Et enkelt konsept. Jeg ønsket meg turvenner, da jeg ikke syntes det var så gøy å gå tur alene. Men chapteret i nærheten av der jeg bor, lå nede. (Chapter Sognsvann.)

Ni dager etter landstreffet, 25. september 2018 var det en artikkel i Nordre Aker Budstikke, hvor folk ble invitert med på tur.

https://nab.no/sport/tjukkasgjengen-oppe-og-gar-i-nordre-aker/19.17432 

Torsdag 27. september restartet vi chapter Sognsvann og siden da har det møtt opp folk HVER ENESTE uke! Det er nå gått 2,5 år og det har blitt 130 turer. I 2020 var det 53 turer med 485 på tur. Chapter Sognsvann er chapteret som ikke tar ferie!

Den første tiden hang vi opp plakater på butikker i nærmiljøet og på Sognsvann. Vi har deltatt på Bydelsdag i Nordre Aker Bydel, Friluftslivets dag og på Frisklivssentralen. Vi har invitert naboer og venner. Nordre Aker Budstikke har skrevet om oss flere ganger. Avisen Vårt Oslo og Nordberg menighetsblad har også hatt artikler om oss. Frank fra Tjukkasgjengens styre har også laget to små filmer om oss.

Nå er vi gjennomsnittlig ni personer på hver tur, og nye kommer stadig til. Sist torsdag, 18. mars 2021 var vi 16. Turene betyr mye for mange. Jeg – og mange med meg – hadde aldri kommet oss ut på tur torsdager klokka 18, hvis vi ikke visste at det sto en gjeng og ventet.

Mange sier at det betyr mye at det er en fast tur hver uke. En sa: «Jeg hadde daua hvis det ikke hadde vært for Tjukkasgjengen». Mange har takket for dette tilbudet. Det er enkelt, det er gratis, det er bare å møte opp.

Flere ganger har vi også vært på Pub Union på Kringsjå etter turen. Vi har feiret bursdager og vi har hatt besøk av Tjukkaser fra andre chaptre, blant annet chapter Nittedal. Og en torsdag rett før jul 2020, dukket plutselig ordføreren i Oslo opp, Marianne Borgen. Det var en stor overraskelse at jeg, som ildsjel i chapter Sognsvann, fikk en av Oslo kommunes hverdagshelt-priser. Jeg ble meget overrasket, stolt og rørt!

Det hadde ikke blitt noen pris hvis ikke Tjukkaser hadde møtt opp hver eneste torsdag klokka 18!

https://nab.no/nyheter/ifolge-ordforeren-er-hun-er-en-ekte-hverdagshelt/19.22620

Vi inviterte ordfører Marianne med oss i mai 2019, og Marianne Borgen synes også Tjukkasgjengen er et meget bra konsept!

https://nab.no/nyheter/tjukkasgjengen-inviterte-ordforeren-med-pa-tur/19.18814

Våre turer går rundt Sognsvann hver torsdag klokka 18. Det er en tur på 3,2 kilometer. Det er vakkert rundt vannet – i alle årstider. Flere i chapteret har fått nye venner. Det har vært svært viktig i koronatiden hvor mesteparten har vært nedstengt i Oslo.

Og ja, jeg har fått turvenner – i massevis.

Hilsen fra Wonja Pettersen, chapter Sognsvann

EO

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..