En vellykket livstilsendring – med Tjukkasgjengen

1

OPPSTART I TJUKKASGJENGEN

Jeg meldte meg inn Tjukkasgjengen 6.januar 2013. Min nysgjerrighet ble vekket etter å ha observert en venninne trykke ”liker” på noe som het Tjukkasgjengen på Facebook. På den tid veide jeg alt for mye og var i dårlig form, og hadde bestemt meg for en livsstilsendring. Da jeg meldte meg inn var det lenge siden det hadde vært noen turer i chapteret i Oslo Vest. Jeg tok mot til meg, foreslo tur på Facebook og møtte opp til avtalt sted foran hovedinngangen til Frognerbadet i Oslo. I begynnelsen gikk jeg noen ganger alene, andre ganger sammen med 1-2 personer. Hele tiden fortsatte jeg å invitere til turer, samt rapportere fra turen med bilder, vitsetegninger og humor.

10

MINE TJUKKASVENNER I CHAPTER OSLO VEST -FROGNERPARKEN

Min samboer Kari begynte også å gå med en gang i uken, slik at jeg skulle gå minst mulig alene. Noen av de som hadde vært med i chapteret siden starten dukket opp igjen, nye kom til og sakte men sikkert ble vi en liten gruppe som jevnlig møttes til tur på mandager og onsdager. Vinteren januar/februar 2013 var noe av det kaldeste som har vært i Oslo på lang tid og snømengden var enorm, og vi imponerte stort med å stille til hver eneste tur hele vinteren igjennom uansett hvor kaldt det var og hvor mye snø som lavet ned. Jeg var stolt av meg selv og av alle som gikk! Gradvis ble formen min bedre, og vekten ble mindre. Jeg fikk også hjelp til livsstilsendringen på Grethe Rode kurs. Også der var det trening.

Noen av oss deltok på det første landstreffet for Tjukkasgjengen i april 2013, og etter det fikk jeg ytterligere pågangsmot,

7

CHAPTER OSLO VEST PÅ LANDSTREFF

og vi utvidet antall turer til 3 pr uke. Turene er mellom 5 og 7 km lange. Det er flotte omgivelser vi går i rundt Frognerparken, og vi får brukt mye av kroppen selv om terrenget har mye asfalt og grusveier. I gruppen er vi i dag rundt 180 medlemmer, men som i mange andre chaptere er de fleste «observatører». Vi er en kjerne på rundt 15 personer som går fast på turer, fordelt på de ulike dagene og ulike uker. Som oftest er vi mellom 5 og 8 på tur, et par ganger har vi vært noe over 20, men det hører med til sjeldenhetene.

Gruppen viser et tverrsnitt av Oslos befolkning og har deltakere fra hele Oslo. Her er det plass til alle, så lenge den enkelte tar ansvar for egen helse. Vi har også sosiale aktiviteter som julebord, pizzakveld med mer.

I 2014 reiste 14 stykker på en flott tur til København med båt frem og tilbake, og med en overnatting i København hvor vi traff den herlige Flæskestegsbanden, anført av Johnny Hafnov og Erik Olsen. De var et utmerket vertskap.

8

KLAR TIL TJUKKASTUR I PUSHERSTREET I CHRISTIANIA

Det var stor glede da vi fikk vester fra Mossegjengen etter landstreffet i 2013, senere har vi fått påfyll av vester flere ganger. Jeg personlig tar trikken med vesten på når jeg skal til Frognerparken for å gå turer, og det fører til mange hyggelige kommentarer og blide ansikter . Vestene gir stor fellesskapsfølelse, og vi blir ofte stoppet av folk som lurer på hvem vi er, eller om de kan få være med. Og være med kan de, alle får plass – vi har ingen venteliste!

Min form har nå blitt så god at jeg i sommer gikk opp og ned på Gaustatoppen 2 ganger, i tillegg gikk jeg i løpet av sommeren over Besseggen. Året før var jeg på Prekestolen i Stavangerdistriktet.

3

OVER THE TOP – 2014

De to siste årene har jeg deltatt i Oslos Bratteste, et motbakkeløp med en stigning på 22%, over 2,7 km. Jeg er nå i god fysisk form. Vekten er redusert med over 30 kg siden januar 2013.

4

OSLOS BRATTESTE

Dette er jeg veldig fornøyd med. Turene med Tjukkasgjengen har vært et vesentlig bidrag for dette og for at vekten nå kan opprettholdes på normalnivå. Mest av alt er jeg stolt av meg selv. Dette viser at livsstilsendring er mulig! Takk til gode venner i Tjukkasgjengen og min samboer  Kari

11

HANNE & KARI

Hilsen

Hanne Hermansen

Chapter Oslo Vest-Frognerparken

EO

En kommentar om “En vellykket livstilsendring – med Tjukkasgjengen

  1. Charlotte 13/01/2017 kl. 16:48

    Du har vært utrolig flinkHanne. Enormt pågangsmot og viljestyrke har du vist. Men det beste er jo faktisk at du har greid å dele prosessen og det har vært så motiverende. Du har greid å trekke med de andre mens du har jobbet med deg sjøl. Det er ganske unikt

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..