Dramatikk på Tjukkastur i Puerto Rico

puerto m navn

Video – Bodil Einang   –    Fra Redningsaksjonen

Så «måtte» dagen komme da vi fikk vår første alvorlige skade. Dette var en persjon som så gjerne ville ta noen fine bilder, og tråkket feil.

Dette medførte i et kraftig overtråkk som mest sannsynlig endte med brudd i ankelen. Denne persjonen var utrolig tapper og beholdt roen selv om vi var langt inne i fjella.

Når vi er ca 70 stk som går i rekke tar det litt tid før jeg som siste man kommer frem til fronten av gruppen, der uhellet hadde skjedd, og kan se at Bodil Einang er i full gang med å ringe redningstjenesten og får hjelp av noe andre med å finne vår posisjon inne på fjellet ved hjelp av GPS slik at vi hadde et punkt å fortelle redningstjenesten om hvor vi var. Det å kunne beholde roen, snakke i telefonen og sammtidig tenke rasjonelt er en gave som vi er veldig takknemlig vi har med oss i Tjukkasgjengen. Tusen takk til dere.

Når denne hendelsen inntreffer får en annen deltager problemer med hva som nettop skjedde med persjonen tidligere, og nestes svimer av, men kommer seg igjen etter litt vann og avslapping.

Vi hadde ikke gått langt før vi fikk et nytt tilfelle med en som fikk problem, og bergingsbil ble på nytt rekvirert inn i fjella, og fikk transportert vedkommende ned på sykehus.

Dette blei en dramatisk tur med tre sykebiler/bergingsbiler og et helikopter for å redde ut våre venner i en vanskelig situasjon.

Det var mange som bidro til at vi løste denne situasjonen på best mulig måte, tusen tak

Dette må vi selvfølgelig ta lærdom av til neste tur, og jeg kommer med litt info om hva vi alle bør tenke på når vi går på tur, og gi en tilbakemelding om hvordan det har gått for de som havnet på sykehus.

Tusen takk for veldig fin innsats.

Hilsen Roger Heggem

EO

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.