Marita – forteller om Chapter Stange

mkTjukkasgjengen chapter Stange ble startet av Annette Grønstad i mars 2012, og jeg ble med ganske umiddelbart etter å ha sett og hørt om konseptet i media. Annette fikk mye å ta seg av utenom gruppa, og jeg var mer enn klar for å ta over. Ettersom jeg var kjent i Stange, så var det jeg som satte opp ruter og vi hadde vår første gåtur på kvinnedagen 8. mars. Dette ble populært fra første øyeblikk, og vi var 9 som gikk denne første dagen, etter det ble vi flere og flere. Etter bare noen dager så kom Ingrid, Liv og Grethe med i gjengen og vi fire er «den harde kjerne» som går 4 dager i uka uansett vær og føre. Vi har gått i -25, men når det sank til -27 så var det bare Grethe som gikk Tjukkastur – alene! Antallet i gruppa har gått mye opp og ned, og i perioder har det bare vært «firerbanden», men nå har det tatt seg opp og vi er ca. 25 aktive. Vi har noen som går 4 dager i uka, noen går 2, noen går 1 dag og noen dukker opp innimellom. Vi har faste turer mandag til torsdag kl. 19 og jeg tror det er veldig viktig at det er faste turer og fast møtested.

Det geniale med Tjukkasgjengen er at det er gratis, og man blir med på tur når man har mulighet. Hvis jeg synes noen blir for «slappe», så hender det seg at jeg sender en melding om at de bør komme seg ut å gå igjen – og da har jeg flere ganger fått følgende svar: «Jammen bra du tok kontakt, for det var akkurat det jeg trengte for å komme i gang igjen» En vennlig påminnelse kan vi alle trenge av og til!

Vi har vært aktive med å markedsføre oss, og vi har hatt stand på store arrangement på Stange, hengt opp plakater, og vi har vært i Stangeavisa og Hamar Arbeiderblad mange ganger. Den som ikke kjenner til Tjukkasgjengen på Stange må være bosatt i ei koie i skogen, uten avis, radio og tv!

mk4

Vi er heldige her på vestsida av Mjøsa, for vi er mange flotte og velfungerende chaptere og vi samarbeider godt. Vi inviterer til felles turer og hygge, og vi har vært med på f.eks. Rosa Sløyfemarsjen, Prøysenmarsjen, bålkos ved Mjøsa med chapter Hamar og vi har fått sitte på med chapter Brumunddal sin buss til Landstreffet. Vi har selv arrangert langturer på 18 km, hvor chapter Smeby stilte sterkt og vi har vært på andre langturer i nærområdet med bl.a. chapter Hamar. Chapter Løten startet opp igjen i oktober, og da ble noen av oss fra Stange med på første tur, for å hjelpe til.Tenk at det var med representanter fra alle chapterne i nærområdet for å starte opp igjen chapter Moelv – god lagånd!

Aldersmessig så spenner vi fra 19-65, men alle har det utrolig trivelig sammen. Vi på Stange er særdeles gode på sosiale samvær, noe som ofte samler flere enn det som går Tjukkasturer på en vanlig dag! Vi kan være bare 2-3 som går en dag, og vi kan være 11-12 sprekinger.

mk3

Turene våre er 5-7 km lange, og jeg tenkte lenge på hva vi kunne gjøre for å få med de som ikke vil gå så langt og så fort som vi nå etter hvert gjør. Vi har i flere mndr. hatt nybegynnerdag på tirsdager, hvor vi går ei lita rolig runde først, «slipper av» de som vil ha kort runde og så går resten av oss en ekstratur i litt høyere tempo. Dette har fungert veldig bra, og vi har noen som fast møter opp på tirsdager og trives med denne løsningen.

Jeg er glad i km og statistikk, og Tjukkasgjengen Stange har i år gått 98 mil! Det gjelder da de som har gått 4 dager pr. uke, men for de som har gått fast 2 dager pr. uke blir det ca. 49 mil – ikke verst, eller hva?

mk5

Litt kuriosa: Ordføreren i Stange, Nils Røhne, er æresmedlem i Tjukkasgjengen, men han har ennå ikke vært med oss på tur! Vi ble i sommer tildelt Stange Venstres miljøpris på følgende grunnlag: «Tjukkasgjengen er et utslippsfritt, bærekraftig, sosialt og folkehelsebyggende alternativ til andre, mer kostbare og ressurskrevende fritidsaktiviteter. Tjukkasgjengen er et miljøtiltak på alle vis»

 

Noen av damene har strikket både Tjukkasluer og utstyr i knalle Tjukkasfarger.

mk6Det blåste så mye en gang vi gikk, at Grethes regnbukse ble til «miniskjørt» og leggvarmere! «Noen» elsker å ta bilde på turene, og jeg har døpt dette til intervallfotografering. De andre stopper nemlig ikke når jeg tar bilder, så da må jeg løpe etter…..

 

 

 

 

Vi er superheldige med sponsor, for Specsavers her på Stange har gitt oss vester når vi trenger det.

mk2

Noen går fort, og noen går litt roligere og det er helt normalt. Mitt motto for gjengen er: «Vi trenger ikke alle å gå i samme tempo, men ingen skal gå alene» Dette løser seg av seg selv når vi begynner å gå, vi begynner å bli ganske så «inngått» I mars så har vi gått i 3 år, og vi har ingen planer om å trappe ned – dette er moro, sosialt og det faste man har som gjør at man drar på seg treningstøy og møter opp kl. 19. Riktig God Jul og Godt Nytt år ønskes alle i styret og alle Tjukkasgjenger!

Tg sosialt før jul-vert

Marita, Tjukkasgjengen chapter Stange.

EO

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..