Hanne – forteller om Chapter Oslo Vest

hanneTjukkasgjengen Chapter Oslo Vest ble etablert av Monica Olsen-Holmen i februar 2012, og hun fungerte som primus motor det første 3/4 året, og aktiviteten skal ha vært ganske stor den første tiden. Hun fikk også ordnet en rabattavtale med kafé Karabista, en kafé som ligger vis a vis stedet vi starter og avslutter turene.

Etter å ha observert en venninne trykke liker på noe som het Tjukkasgjengen på Facebook ble min, nysgjerrighet vekt og jeg startet et søk på nett etter et chapter i nærheten av der jeg bor. Det nærmeste jeg kom var Chapter Oslo Vest, og 6.januar 2013 meldte jeg meg inn der. Det viste seg raskt at chapteret hadde ligget brakk i flere måneder da jeg kom og at det var lenge siden det hadde vært noe aktivitet eller tur. Jeg tok da mot til meg, foreslo tur og møtte opp til avtalt sted og tid. Oppmøtestedet har hele tiden vært foran hovedinngangen til Frognerbadet. I begynnelsen var vi alt fra meg alene til 2-3 personer på tur, men hele tiden fortsatte jeg å initiere turer, samt rapportere fra dem med bilder, vitsetegninger og humor. Min samboer Kari begynte også å gå med en gang i uken, slik at jeg skulle gå minst mulig alene. Noen av de som hadde vært med siden starten dukket så opp igjen, nye kom til og sakte men sikkert ble vi en liten gruppe som jevnlig møttes til tur på mandager og onsdager. Det hører virkelig til historien en viktig liten detalj, og det er at vinteren januar/februar 2013 er noe av det kaldeste som har vært i Oslo på lang tid og snømengden var enorm, og vi imponerte stort med å stille til hver eneste tur hele vinteren igjennom J uansett hvor kaldt det var og hvor mye som lavet ned fra oven. Vi har gode grunner til å være stolte av oss selv, alle som gikk!

Noen av oss deltok på det første Landstreffet for Tjukkasgjengen en helg i april 2013, og etter det fikk jeg ytterligere pågangsmot og vi utvidet antall turer til 3 pr uke. Nå gikk vi mandager, onsdager og fredager, og turene var mellom 5 og 6 km lange. Terrenget har mye asfalt, men det er flotte omgivelser og relativ ulendt – så en får brukt mye av kroppen på en tur.

Vi har også erfart at det er viktig turer er til faste tider og fra faste steder, samt at alle turer annonseres og rapporteres. For øvrig står alle fritt til å foreslå turer til andre tider enn de faste, men det skjer sjelden. Fra høst 2014 er de faste turene redusert til 2 igjen, mandager og onsdager kl 18.

ov3

I gruppen er vi rundt 180 medlemmer, men som i mange andre chaptere så er de fleste «passive» medlemmer. Vi er en kjerne på rundt 25 personer som går fast på turer, fordelt på de ulike dagene og ulike uker. Som oftest er vi mellom 8 og 12 på tur, et par ganger har vi vært noe over 20, men det hører med til sjeldenhetene.

Gruppen viser et tverrsnitt av Oslos befolkning og vi kommer fra hele byen og er bl.a fulltids- og deltidsarbeidende, sykmeldte, trygdede, arbeidsledige, tidligere rusmisbrukere osv.. Her er det plass til alle, så lenge vi tar ansvar for egen helse.

I tillegg til faste turer så har vi arrangert dagsturer til Bygdøy, Hovedøya, skulpturparken på Ekeberg, kveldsbesøk på Astrup Fearnley-museet, hatt opplæring av profesjonelle instruktører i stavgang, hatt flotte skogsturer til Sognsvann og Frognerseteren, vært på flere innspillinger av tv-programmet Lindmo i NRK, deltatt på 2 landstreff, for å nevne noe. Vi har arrangert julebord både i 2013 og 2014, sommerfest i 2012 og 2013. I 2014 hadde vi ikke sommerfest men reiste heller på en flott tur til København sammen. Vi var 14 som dro på denne turen, med båt frem og tilbake – avbrutt av en overnatting i København slik at vi hadde mulighet til å treffe den herlige Flæskestegsbanden i København, anført av Johnny Hafnov og Erik Olsen. De var et utmerket vertskap for oss både på restaurant og på sightseeing i fristaden Christiania.

ov4

Vi sliter med å få tak i sponsorer i Oslo, og det er ikke lett å få alle medlemmer til å kjøpe vester fra Tjukkasgjengen. Derfor var gleden stor da vi fikk vester fra Mossegjengen etter landstreffet i 2013, men disse er vi tomme for, for lenge siden og skulle så gjerne ha hatt flere. Det er også flere som kunne tenke seg vester, men som ikke finner riktig størrelse i katalogene. Jeg personlig tar trikken med vesten på, når jeg skal til Frognerparken for å gå turer, og det avstedkommer mange hyggelige kommentarer og blide ansikter – flott å kunne bidra til det også. Vestene gir oss en stor fellesskapsfølelse, og underveis når vi går tur, har vi pga vestene blitt stoppet flere ganger av folk som lurer på hvem vi er eller om de kan få være med. Og være med kan de, alle får plass – vi har ingen venteliste.

 

Hanne Hermansen

Chapter Oslo Vest

EO

En kommentar om “Hanne – forteller om Chapter Oslo Vest

  1. Tove Karlson 27/01/2017 kl. 11:08

    Hei. Jeg vil gjerne bli med Tjukkasgjengen Vest. Mvh Tove

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..