Rita Wivi – forteller om Chapter Leknes i Lofoten

rwTjukkasgjengen Chapter Leknes i Lofoten ble etablert på Facebook den 25 februar 2013 etter at jeg tok kontakt med Jan Ellefsen. Jeg hadde hørt om Tjukkasgjengen fra før og i mars 2012 var jeg med Jomfrureiser og Kari Jaquesson til Dubai. Hun fortalte hva de hadde startet opp med i Moss og sa en sånn gruppe bør du Rita starte opp i Lofoten. Det gikk så 1 år, men overraskende kun få minutter, fra jeg spurte Jan Ellefsen om hvordan man åpner et Chapter og til han hadde ordnet det. Vel, når siden var laget på Facebook startet jeg å legge til de av mine venner som jeg tenkte sikkert ville bli med å gå tur. Det ble litt tilbakemeldinger i starten fra noen som ikke likte navnet Tjukkasgjengen, men vil tro at det var nok mest fordi de ikke visste hva konseptet gikk ut på. I ettertid har det blitt godt mottatt og vi er pr. skrivende stund 608 medlemmer her på Leknes i Lofoten og det nest største Chapteret i Norge. Noe vi er svært stolte over.
Onsdag den 1 mars var vi i gang med vår første tur og det hele startet med høytidelig snorklipping på Hauklandsstranden i Vestvågøy kommune. Lofotposten var til stede, tok bilder, intervjuet folk og journalisten ble med på den rundt 6 km lange turen rundt Tåa, sammen med vel 20 andre fremmøtte ! Jeg ble imponert over antallet fremmøtte, da det bare var annonsert en gang i avisen like i forkant.
De første turene gikk vi kl.17.00 og tidspunktet er blitt endret til kl.18.00, kl.18.30 og sist til kl.19.00 fra og med mai måned. Vi finner kl.19.00 som det beste tidspunktet, da flere har fått hvilt seg litt etter jobb før de kommer ut på tur og enkelte som jobber i butikk er ikke ferdig på jobb før kl.18.00.

lek 1
Vi har gått tur hver uke siden 1 mars og har ikke hatt pause verken i påske eller pinse, samt har gått turer gjennom somrene. Prøvde med fredag i mars i fjor, men fant fort ut at det var en dum dag. Det er blitt en fast gjeng som går sammen og vi er mellom 10-45 stk. som går på turene hver gang, samt det er gøy å se at det stadig er nye fjes som dukker opp. Vi har fokus på at det skal være: Gøy, Gratis og Godt for helsen, så de 3 G’ene har vi Godt forankret i bagasjen. Hver går i sitt eget tempo, men ingen skal gå alene om de ikke ønsker det selv. ‘Vi vandrer med freidig mot, vårt sinn er lett og rapp på fot’, dvs vi er en lystig gjeng som har det moro sammen. Vi ler masse, så vi bruker ikke bare benmusklene når vi går, men også alle de viktige 17 ansiktsmusklene for hver gang vi smiler, hehe.
I løpet av disse 21 månedene vi har holdt på har vi deltatt på: Verdens aktivitetsdag 2 ganger, Lofoten ryddeaksjon med oppsamling av søppel i fjæra 2 ganger, vi har vært ute og spist sammen på restaurang, 20 stk. dro sammen på helgetur til Værøy, vi har løpt/gått jenteløp under Jenter i Juni begge år. Vi deltok også i skrittellerkonkurransen i fjor med Lofotposten og skulle prøve å gå til månen. Her ble vi nr.2 av i alt 53 lag og ble trukket ut til å vinne en rib-tur, der vi selv kunne avgjøre hvilken plass i Lofoten vi vil ha båten ut fra. Da ble det høsttur fra Svolvær til Trollfjorden på de 12 heldige som ble trukket ut. Vært på revy i lag i høst med Honningsvågrevyen. Gått julemarsj i fjor og skal gå i år også, så vi prøver å få til årlige faste tradisjoner forutenom faste Tjukkasturer. Noen fra Tjukkasgjengen har vært med å samlet inn penger til ADRA. Dessuten var vi bøssebærere til årets TV-aksjon. Vi har vært på høsttur Ringstad i Vesterålen. Vi har deltatt på 10 toppersturen i Vesterålen. Vært på tur med TjukkasPål og syklet i møte med han når han var i Lofoten.

lek2

Leknes har et styre bestående av 2 menn og 4 damer. Vi har jevnlige møter og legger ut referat fra møtene sånn at alle medlemmene kan lese hva som er bestemt. Vi har hver måned byttet til nye turer, men går fast hver mandag og onsdag, samt lengden på turene er fra 4,5 – 8,0 km.
Vi har vel kommet frem til hva som fungerer for oss og at det er fint å ha 2 faste turer i uken med godt oppmøte. Det har bestandig vært noen fra styret med på turene og styrets medlemmer er ivrig å gå tur, noe som er en forutsetning for å sitte i styret. Vi har forsøkt med søndagsturer på formiddag og nå er det nylig noen i gruppen som tar initiativ til å gå faste formiddagsturer hver tirsdag kl.10, samt vi har også arrangert fjellturer i vår vakre Lofotnatur. Vi inviterte med nabochapteret Chapter Kabelvåg til tur nært deres område og det var en fin tur oppover Rørvikskaret. Jeg ønsker og har hele Chapter Leknes med meg og vil takke Chapter Moss med Jan Ellefsen i spissen som gjorde det mulig, sånn at også vi i Lofoten får være med på dette flotte konseptet. Hadde det ikke vært for dere ville nok ikke dette vært en realitet for oss heller, for noen må dra lasset og glad det var akkurat Dere som startet det hele opp. Jeg var eneste deltager på Landstreffet i fjor, men i år var vi 5 stk. med fra Leknes. Det er viktig, sosialt og hyggelig å møte hovedstyret, samt folk fra andre Chaptere for å utveksle erfaringer, så vi håper at landstreffet blir en årlig happening.

Nytt av året er at vi skal arrangere en Turmarsj i februar-marsj til inntekt til en kreftgruppe i Lofoten som kalles Håp. Pengene som kommer inn skal gå uavkortet til kreftsyke barn i Lofoten. Dette skal markedsføres godt og vi satser på stoor deltagelse. 🙂
Med vandrende hilsen fra Rita-Wivi Fredriksen og alle oss i Chapter Leknes. 🙂

EO

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..