Grethe fra Chapter Smeby-Solvang-Børstad

Vil vil i de nærmeste ukene presentere noen av chapterne

i Tjukkasgjengen – Først ute er Grethe Sørlunden som

forteller historien om Smeby – Solvang – Børstad

 

Grethe sørlunden

Etter å ha sett litt om denne Tjukkasgjengen ville jeg prøve om dette kunne være noe i nærmiljøet her i Hamar og vi startet så smått opp 02. mai 2012 uten å ha markedsført noe som helst om dette. Bare tipset litt rundt blant venner og naboer og satte igang.

 

Den første turen gikk vi to stk, Trine Lænn og jeg som fortsatt er de ivrigste ute i løypa. Gikk noe trått gjennom den første sommeren, men så begynte det å skje noe etter at flere ble kjent med at vi var der. Da hadde vi opprettet chapteret på Facbook, reklamerte litt der, fikk opp noen plakater rundt om fikk det med i lokalavisa alle dager vi går.

 

Vi går fast fire kvelder i uka pluss at vi har hatt formiddagsturer et par dager i uka det siste året, det er ALLTID noen som går på de faste turene selv om det varierer veldig hvor mange. Har gått sammenhengende hele tiden, litt gåfri i jul og påske pluss “røde dager”, men ingen sommerferie! Kan jo nevne en enkelt episode i sommer, det var nesten 30 plussgrader, midt i fellesferien og 14 stykker stilte til start!

 

Dette har vært skikkelig gøy hele veien. Det at det er for alle og at man treffer mange forskjellig folk med forskjellig behov gjør det jo litt spennende. Bare i vår gruppe har vi medlemmer som er kreftoperert, hjerteoperert, har diabetes, kols, parkinson, angst, mye rygg og muskelplager m.m. pluss selvfølgelig de som er helt friske og spreke.

 

Fikk sponset noen vester av nærbutikken her første året, fikk flere andre året, da sa de at hvis vi var like flinke til våren (2014) ville de gi oss en gavesjekk. Og like flinke var vi selvfølgelig så da ble det spekemataften på gjengen for gavesjekken og da var det lett og få enda noen vester det tredje året.
Ellers har vi vært med på turmarsj sammen med noen nabo-chaptere, både Rosa Sløyfe, Hjertemarsjen og Prøysenmarsjen, har også samarbeid med Frisklivssentralen. I høst hadde kommunen stormønstring for frivillige lag og foreninger i forbindelse med åpning av nytt torg, da hadde vi noen trivelige timer som vi stod på stand der. Og ikke MINST, vi har hatt den glede og få delta på to landstreff………og håper nå det blir et tredje.

sm1

Vi går og går og vi har det veldig hyggelig og artig på turene, men vi må jo ha det litt ekstra hyggelig innimellom. Så vi går ut og feirer litt ekstra en gang iblant, nå er det julebordet som står for tur, ellers tar vi noen kaffestopper i forbindelse med turene nå og da for å få det lille ekstra.

Personlig er ikke jeg noen sterk person da jeg har et sammensatt helseproblem som gjør at jeg har noe lav kapasitet, men nettopp DERFOR har dette gitt meg så mye og hjelper meg å holde formen vedlike om ikke annet. Jeg har hele tiden gått alle fire kveldene i uka såfremt det ikke er noe helt spesielt som foregår ellers, for som vi vet: Det er det jevne som drar!

 

Det er selvfølgelig noen utfordringer, men ikke verre enn at de kan løses, en ildsjel tar jo aldri fri Smilefjes som blunker Det som ikke er så lett å løse er å få folk som har gitt seg eller tatt en pause til å komme igang igjen, noen finner jo andre ting som passer bedre for seg.

Nå er vi ganske mange som er mer eller mindre aktive, er nok mellom 20 og 30 forskjellige tjukkaser hver uke, sånn har det vært lenge uten at det øker så mye fordi i takt med at nye kommer til så er det andre som gir seg. Det som forundrer meg mest er at ikke enda flere vil være med på dette supre konseptet som er både gratis og helt uforpliktende, man har jo alt å vinne både for egen helse og sitt sosiale liv.
Det som er helt sikkert er at vi kommer til å fortsette å GÅ og GÅ og GÅ

 

Grethe (som trives veldig godt med å være tjukkas)

 

smeby

EO

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..