«Lytt til kroppen» sier Tjukkas-fysio’n

fysion
Jeg ønsker IKKE å bli oppfattet som en gledes-dreper , men ber alle tjukkaser huske på gradvis økning av både treningsintensitet og treningsmengde.

Hvis smertene melder seg, er det lurere å ta fri et par dager fra gåing og gjøre som toppidrettsutøverne gjør , trene alternativt! Det betyr å hvile føttene/ bena fra belastning, og heller trene styrke for overkropp og armer, sykkel, svømming etc. LYTT TIL KROPPEN og ta hensyn til det faresignalet smerte er! På denne måten blir det lettere å opprettholde treningsGLEDEN over tid ( Så sier vi takk til deg !!! ).

Vekta og kjekkas er ytre bonuser. Bedre fysisk og psykisk helse er hovedgevinstene i tjukkas-bevegelsen.  Hvis du har klart å nå dine vekt mål, så grattis med de forsvunnede kiloene! Du har ikke tenkt å lete etter de, vel? Det er nå du viser viljestyrke, nå som kiloene ikke skal rase av og gi «gratis» motivasjon. Men dette klarer du fint, sammen med alle glade tjukkasene i gjengen din.

Det ser ut som om engasjementet og treningsiveren blomstrer. Håpet er vel at tjukkas-effekten skal bli relativt varig og at gleden ved å bevege seg, gjerne sammen med andre, skal bli » livslang «. Gledes-aspektet MÅ være ledesnor: ikke tid, lengde, puls, tempo eller andre konkurranse-aspekter som lett kan gi » tapere «. Her er ALLE vinnere. For å holde motivasjonen oppe etter at begynner-effekten avtar, kan det kanskje være lurt å ha noen FELLES delmål for vårt ønske om å være mere fysisk aktive over tid.  Vi kan evt legge samme antall mil tjukkasgjengen tilbakelegger SAMMEN på våre felles gå-turer, rundt ekvator ? Vi kan evt melde oss på til å gå Christian Frederik løpet 18 august?
Med felles overdel som forteller hvem vi er og hvorfor vi går !

Så kjære tjukkaser, i alle fasonger, størrelser og aldre. Ønsker alle en toppers uke. La selvironien som ligger i at vi tør kalle oss tjukkaser gi alle gode opplevelser, fysisk, sosialt og gledes-messig gjennom våre gåturer. EN GLAD TJUKKAS ER EN GOD TJUKKAS.
STÅ PÅ!

Hilsen tjukkas-fysio’n ved kanalen Anders Fægri

Trenger du fysikals behandling så anbefaler Tjukkasgjengen deg å ta kontakt med Anders på:

Kanalen fysioterapi & trening
tlf: 91 62 18 58
Helgerødgata 2 A
1515 Moss

2 kommentarer om “«Lytt til kroppen» sier Tjukkas-fysio’n

 1. Elisabeth BF 19/03/2012 kl. 12:27

  Å husk det er viktig med riktige/gode sko 🙂 Ha en glitrende Tjukkas uke…

  Liker

 2. Jan F Knudsen 22/03/2012 kl. 15:46

  Så sant som det er sagt. Melder meg på Christian Fredrik og går for saka!
  Ser for meg flere tjukkaser som svømmer i Mossehallen (om det er åpnet igjen) med gul vest under alternativ trening. Gå på!!!

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..