Våren er her og det er på tide å legge broddene på hylla

Februar Mars 2012 001
(Bildet er tatt på Lindebauen 3.mars. Chapter Kambo inviterte til skogstur og grilling.)

«Sommaren er kort» var det noen svensker som sang for noen år siden. Heldigvis har sommeren ikke begynt enda og vi Tjukkaser har vel et håp om at sommeren, når den kommer, skal vare lenge, og lengre en langt.

Våren gjør tapre forsøk på å komme frem selv om vinteren driver og erter våren med å drysse litt snø over oss i ny og ne. «Tælan» og stivhet er i ferd med å forsvinne fra kroppen mens vi knekker grønne fingre på plass og ser på at krokusen straks begynner å spire. Ikke minst kan vi snart pakke vekk de grusomme broddene mange har vandret rundt med godt hjulpet av staver. Det eneste som har manglet er klister under skoa. Rett nok har broddene forhindret mange fra å danse polka baklengs på isen med dobbel aksel og piruett – og det uten paljetter! For egen del så har nok latter og smil vært på lur og innimellom og jeg har måtte bite meg i tunga når noen og enhver la i vei på isen med et tynt melislag med nysnø.

Snøskuffe og ikke minst snøfreser skal snart byttes ut med rake og gressklipper for noen. Andre slipper dette av flere årsaker. Kanskje man er heldig at man har en gartner? Eller at en har malt terrassen grønn, eller bor helt på toppen i ei blokk og kan kose seg med en kald øl eller vin mens naboen står og drar seg svett og gal når han eller henne ikke får start på gressklipperen. Og som deretter oppdager at bensinskvetten som var igjen fra i fjor er blitt til en herlig blanding som også inneholder vann! Ja, man lærer som kjent aldri.

Det flotte med disse vårmånedene er jo at man kjenner det på kroppen også. Kveldene er lysere og hormonene jager rundt som en sverm bier i rus og uten retningssans. Godt er det derfor å treffe likesinnede når man legger i vei på en Tjukkastur så man i det minste innimellom kan få tankene vekk når blodsmaken kommer sigende. Litt rart er det hvordan vi presser hverandre til å gå fortere uten at noen merker det. Og når man da endelig er i mål så sier den andre: «Fader så fort du gikk i dag da!» – og du svarer – «Jeg fort? – Jeg prøvde jo bare å holde følge med deg»

Ha en glad deilig dag!

– Frekke Frank Dr Phil Map Man m.m.m. –

2 kommentarer om “Våren er her og det er på tide å legge broddene på hylla

  1. Tjukkas-søstra 18/03/2012 kl. 10:43

    Herlig, Frank:)

    Liker

  2. Roger D 18/03/2012 kl. 14:23

    Hehehe :O) gør bra

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..